Leen Loef

Leen Loef: ‘Ik heb een grafische achtergrond. En ik was als art director en vormgever actief in de communicatie. In mijn werk blijft dat niet onopgemerkt.
Prille creatieve vonken zijn kleine schetsjes en aantekeningen, waarbij me al meteen
voor ogen staat of het werk 2- of 3-dimensionaal wordt.
Besluiten over techniek, maatvoering en materialen neem ik ook in het beginstadium.
Elementen in het maakproces zoals ordening, balans, spanning en invallen beïnvloeden het resultaat. Als optelsom en/of met afzonderlijk effect op de esthetische uitstraling.
Het 2-dimensionale werk is vaak voorzien van applicaties, toevoegingen in uiteenlopende materialen, zoals hout, bewerkt blik, stof of perspex etcetera, dat onlosmakelijk een verbinding aangaat met het geschilderde onderwerp.
Bij mijn 3-dimensionale werk is het niet veel anders, ook daar gebruik ik diverse materialen naast elkaar. Het geeft in combinatie met het schilderwerk een verrassende uitstraling. Wand- en 3-dimensionale werken worden meestal voorzien van een perspex omhulsel.
De onderwerpen/uitgangspunten zijn heel basaal, observaties uit het dagelijkse leven.
De mens in zijn doen en laten en alles wat vorm heeft om me heen. Dat is waar ik een geheel eigen vorm aangeef in een gestileerder compositie. Mijn titels ontstaan gaandeweg tijdens de ontwikkeling van het onderwerp en de vorm.’Copyright citaten: Immanuel Kant, Lewis Carroll en William Shakespeare.